Sliter du med acne arr?

Acne arr er et stort problem for mange. Det er mange behandlinger der ute, men det er desverre veldig lite som gir resulater på en acne hud. Her er det ofte dype søkk og pigmenteringer. Her kreves det kompetanse hos behandler, da det er ofte er kombinasjon av flere behandlinger som må til å oppnå et bra resultat.

Jeg har flere kunder som kommer til meg og ønsker en peeling, ønsker laser behandling osv... Men vil dette egentlig hjelpe?

Det finnes desverre ingen qick-fix behandling for acne arr, men det finnes muligheter!! Det bare krever tid og litt tålmodighet...

En arrete hud etter acne er ofte i ubalanse. Har man gått på sterke antibiotika kurer grunnet acne, er huden ofte tørr og lite vital.

Hva kan gjøres med acne arr?* Det første jeg spør om er pas. hudpleierutine. Det viktigste man starter med, dette gjelder egentlig uansett hudproblem, er gode hudpleie rutiner. Om huden er fet eller tørr, så må man få huden i balanse! Om man ikke er flink med daglig hudpleierutine, vil man heller ikke ha effekt av resten av behandlingen om det skulle være peel, laser eller injeksjoner, da resulatet alltid avhenger av før, under og etter behandling. Du har selv et ansvar for at resltatet skal bli bra, og da må du følge de rådene og veiledningene som blir gitt!

Det første man må gjøre er å innarbeide gode hudpleierutiner. Dette for å få huden i balanse, fri for døde hudceller og eller annet smuss som ligger på huden. Huden trenger næring og fukt. Jeg setter alltid mine pasienter på; rens, skrubb og talg kontroll. Deretter må vi supplere med en dagkrem som gir næring og fukt, solbeskyttelse, samt et aktivt nattprodukt som jobber med hudstruktur. Dette er noe man bør gjøre i god tid før en eventuell behandling, men også under og etter behandling.

* Først når dette er innarbeidet kan man begynne og tenke på behandlinger. En acne hud kan behandles med produkter som f. eks retinol/a-vit krem som jobber med hudstruktur, aøtså i dybden. Dette er en relativt sterk krem, som også vil gi deg noe hudirriterende bivirkninger. Som f. eks. rødhet og flassing. Dette er forbigående.

Er acne arrene pigmenterte, dvs. at de er mørke i forhold til hudens naturlige hudfarge, bør man bruke noe som bleker og jevner ut huden. Også dette er sterke produkter som må brukes i samråd med sykepleier/lege.

* Andre behandlingsalternativer som jeg vil trekke frem, er Restylane Vital. Restylane er som nevn mange ganger, en hyaluronsyre gele. Dette stimulerer fibroblastene, kollagen produksjonen og gir fukt til huden. Har man for lite fukt i huden, vil huden bare produsere mer talg, som igjen kan utvikle seg til stygge kviser og arr. Restylane vital vil forbedre fuktbalansen i huden, som igjen vil bedre talgproduksjonen i huden og gi en glattere og sunnere hud! Behandlingen foregår ved at det injiseres små dråper med vital i huden der hvor det er uregelmessigheter og dårlig hudstruktur. Vital gir også litt volum. Noe som er vært fordelaktig der hvor man har små søkk. Vi kan rett og slett jevne og glatte ut hudens naturlige struktur med fukt og volum. Behandlingen gir effekt som ofte kan vare i 6-12 mnd. En kur over min 3 behandlinger, men fire ukers mellomrom anbefales. Deretter vedlikeholdsbehandling en gang i året!

* Kombinasjonsbehandlinger er selvfølgelig det beste. Da får du den beste behandlingen både innenfra og utenpå huden. Kjemiske peelinger kommer i ulike styrker, og jobber med både hudstruktur og jevner ut hudtonen.

Alle er forskjellige og trenger et individuelt opplegg ut i fra din hudtype, hudproblem og dine ønsker. Anbefaler derfor å komme inn på en uforpliktende konsultasjonstime, slik at vi sammen kan finne den beste løsningen for deg! :)

Her er noen før og etter bilder med Restylane vital som behandling.

 
Acne og acnearr er et vanlig problem, også blandt kjendisene!
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

nobellise

nobellise

29, Oslo

Kosmetisk sykepleier og jobber til daglig ved Teres Nobel i Oslo. Autorisert avansert behandler med Restylane og Juvederm behandlinger gjennom Galderma og Allergan. Samt autorisert innen Botox, Vistabel og Azzalure behandlinger gjennom Gladerma og Allergan. Flere kurs innen behandling med kjemisk peeling og medisinsk hudpleie gjennom Hudhelse AS, samt laserbehandlinger gjennom Scanex og Scinteck. Besøk meg gjerne på klinikken, ring eller send meg en mail dersom du har spørsmål eller bare nysgjerrig! :) Tlf: 23 38 41 09 Email: Lise.Mette.Strand@nobelclinic.no

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits