Hvordan behandle porer og sorte prikker!

Har du store porer og sorte prikker? Dette er vell kansje noe av det mest irriterende for de fleste. Det finnes utallige produkter som lover mindre og usynlige porer, noen lover også at de kan fjerne porer. Stemmer dette? nei... Les videre!Alle ønsker seg en glatt, myk og strålende hud.

 

Ikke bare er plettfri hud et bedre utgangspunkt når man skal sminke seg, men de aller fleste er skjønt enige om at fin og sunn ansiktshud gjør at man straks ser både yngre og vakrere ut.

 

En trøst til dere alle ? ALLE har porer! Selv om porer og de forhatte sorte prikkene er mer fremtredende og synlige hos noen enn det er hos andre, så kan det være en trøst å vite at selv de mest babyhud-perfekte av oss også har porer i fjeset. Porer er faktisk små åpninger i huden som fungerer som hudens ?pusteorgan?. Disse er helt nødvendige og bidrar til å holde huden fuktig og smidig.

  

Hvorfor får vi porer?

 Ofte er porer genetisk betinget. Porer som virker store eller som vises godt, er ofte knyttet til en fetere hudtype. Fet hud har en høyere talgproduksjon, som oftest først kommer til uttrykk gjennom de hormonelle endringene som skjer i puberteten. Siden en fet hud er nedarvet er det ikke mulig å endre karakteristiske kjennetegn som mer synlige porer og blankhet om til en tørrere hud med lav talgproduksjon. Man kan heller ikke endre hudtypen man er født med! J

 Alder spiller også en stor rolle. Når huden eldes og utsettes for solskader og nedsatt elastisitet fører dette også til at porene utvides.

 Andre faktorer igjen som kan påvirke porestørrelsen er manglende renserutine, overdreven soling, røyking, komedogene - det vil si poretilstoppende ? hudpleieprodukter, og også makeup.

Hvorfor sorte prikker?

Mange av oss er plaget med små sorte prikker i huden, spesielt synlig er dette ofte på nesen og i T-sonen.

- Feilaktig tror mange at dette er porer som er tilstoppet av skitt - som man derfor bør klemme ut, men dette stemmer ikke

Sorte prikker er enkelt og greit innkapslet talg som har gjennomgått en oksideringsprosess fordi poren er åpen og talget derfor eksponeres for luft. Dette er en helt normal kjemisk prosess.

Tenk på hva som skjer med et eple når det er delt i to, og du lar det blir liggende en stund; det blir brunt. På samme måte skjer oksidering i en åpen pore hvor oksygen er til stede.

Hvordan behandle ?

Dersom huden produserer mye talg, som stadig presser på poreveggene, bør man oppsøke profesjonell hjelp regelmessig for manuelt å få ?tømt porene?.

Å klemme selv vil som oftest føre til både arr, betennelse i talgkjertelen og utvidede blodkar. En hudterapeut derimot, vil på riktig måte forberede huden på utklemming og fjerne talg og sorte prikker på en hygienisk og trygg måte.

  

Gode hudpleierutiner er likevel det viktigste du kan gjøre for huden din. Hudpleietips kommer i neste innlegg!

Så til dere med porer og sorte prikker; dere er ikke alene! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

nobellise

nobellise

29, Oslo

Kosmetisk sykepleier og jobber til daglig ved Teres Nobel i Oslo. Autorisert avansert behandler med Restylane og Juvederm behandlinger gjennom Galderma og Allergan. Samt autorisert innen Botox, Vistabel og Azzalure behandlinger gjennom Gladerma og Allergan. Flere kurs innen behandling med kjemisk peeling og medisinsk hudpleie gjennom Hudhelse AS, samt laserbehandlinger gjennom Scanex og Scinteck. Besøk meg gjerne på klinikken, ring eller send meg en mail dersom du har spørsmål eller bare nysgjerrig! :) Tlf: 23 38 41 09 Email: Lise.Mette.Strand@nobelclinic.no

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits