For mye A-vitamin kan være skadelig.

De siste dagene har det vært mye blest rundt det å bruke A-vit og retionol i kosmetiske produkter. Vitenskapskomiteen for mattrygghet mener det økte inntaket av A-vit kan gi økt helseskade hos voksene og 13 -åringer. Årsaken til økt inntak av A-vit sier de skyldes mer bruk av ulike produkter som inneholder A-vit og retinol.? En god del nordmenn får i dag i seg for mye vitamin A. Bruk av kosmetiske produkter som inneholder vitamin A bidrar til dette. Opptak av vitamin A fra disse produkter kan øke dersom huden er svekket eller skadet. Dette gjelder spesielt for personer som har atopisk eksem eller tørr hud og for små barn med irritert/sår hud i bleieområdet, sier Ragna Bogen Hetland fra Folkehelseinstituttet, som ledet risikovurderingen, til Folkehelseinstituttet.no.

Det sier seg selv at man skal være forsiktig med overdreven bruk av A-vit og retinol. Vitenskapskomiteen har ingen forskingsartikler på at dette stemmer, i motsettning til de utallige studiene som er blitt gjort på retinoler og deres helsefremmende effekt. Også her er det bevist at barn og spesielt gravide kvinner skal være forsiktig med bruk av retinoler, helst unngå det helt under svangerskapet. Også barn skal ha mindre A-vit enn hva voksene trenger.

Bruk skjønn! Ikke la dere skremme av slike oversikrifter. Det vil alltid være motstridende argumenter på hva som er sunt eller ikke. Det er heller ikke noe nytt at skjønnhetsbransjen blir kritisert for bruk av unaturlige stoffer og overdrevent bruk, med helserisiko.

Bruker du en dag og nattkrem som inneholder retinol, så fortsett med det! Retinol er sunt og fornyende på huden!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

nobellise

nobellise

29, Oslo

Kosmetisk sykepleier og jobber til daglig ved Teres Nobel i Oslo. Autorisert avansert behandler med Restylane og Juvederm behandlinger gjennom Galderma og Allergan. Samt autorisert innen Botox, Vistabel og Azzalure behandlinger gjennom Gladerma og Allergan. Flere kurs innen behandling med kjemisk peeling og medisinsk hudpleie gjennom Hudhelse AS, samt laserbehandlinger gjennom Scanex og Scinteck. Besøk meg gjerne på klinikken, ring eller send meg en mail dersom du har spørsmål eller bare nysgjerrig! :) Tlf: 23 38 41 09 Email: Lise.Mette.Strand@nobelclinic.no

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits