Slurver du med solkrem på høsten?

Er du en av de som tenker at solkrem ikke er så viktig etter sommeren?

Da kan jeg fortelle deg at solkrem er viktig året rundt! Selv om høsten og vinteren. Også i dagslys og ikke bare når sola titter frem!

UVB stråler - er de vi kjenner og har hørt mest om. Dette er sollyset. Disse strålene påvirker hudens overflate og er primær årsak til solbrenthet.

UVA stråler - har vi høst mindre om. Disse strålene er fra dagslyset. De trenger dypere enn UVA B, og bidrar kraftif til for tidlig aldring av huden.

Huden eldres på grunn av ytre og indre faktorer. Av de ytre faktorene står solstrålene for hele 80-90 prosent. Gjentatt soleksponering gjør at det blir vanskelig for huden å fornye seg. Celleproduksjonen blir tregere, og man får en tykk hud med ujevn hudtone og pigmentflekker. I tillegg øker risikoen for hudkreft.

Som sagt, er ikke dette tilfellet kun ved soling, men også når du er ute i vanlig dagslys!

Her ser du at UVA strålene trenger dypere ned i huden enn UVB.Jeg anbefaler Obagi Sun shield 50. Koster 498,-

Denne inneholder 7,5 % octinoxate og 10,5 % sinkoksid. Mange er redde for solkrem da de ofte kan tette porer og forårsake kviser. Dette er ofte resultatet av billige solkremer som bruker mineraloljer som solfilter, i motsettning til Obagi som bruker sink og titandioksid som solfilter. Obagi sun shield har en lett konsistens og gir en matt finish. Passer for alle hudtyper ? også de som har fet eller sensitiv hud.

Mange er også skreptiske til faktor 50. "Da blir jeg aldrig brun da? " Du blir brun med SPF 50. Solfaktoren sier noe om lenge man kan være i solen uten å bli brent. Med solfaktor 50, kan du altså være 50 ganger så mye lenger i solen uten å bli brent, enn det du ville ha blitt uten solfaktor.

 

Solfaktor året rundy dere! :)

3 kommentarer

Kristine

27.09.2012 kl.14:54

Veldig fin blogg:) hadde satt stor pris på kommetar tilbake.

nobellise

02.10.2012 kl.09:15

Kristine: Takk for det! Superkjekt du følger bloggen! :)

solkrem

05.01.2013 kl.07:18

Takk, nyttig informasjon til alle!

Dmitry

Skriv en ny kommentar

nobellise

nobellise

29, Oslo

Kosmetisk sykepleier og jobber til daglig ved Teres Nobel i Oslo. Autorisert avansert behandler med Restylane og Juvederm behandlinger gjennom Galderma og Allergan. Samt autorisert innen Botox, Vistabel og Azzalure behandlinger gjennom Gladerma og Allergan. Flere kurs innen behandling med kjemisk peeling og medisinsk hudpleie gjennom Hudhelse AS, samt laserbehandlinger gjennom Scanex og Scinteck. Besøk meg gjerne på klinikken, ring eller send meg en mail dersom du har spørsmål eller bare nysgjerrig! :) Tlf: 23 38 41 09 Email: Lise.Mette.Strand@nobelclinic.no

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits